zaterdag 24 september 2016

Veilig op weg naar school met Aya!Iedere ochtend kijken we met de andere derde kleuterklas naar enkel filmpjes van Aya. Hij leert verschillende verkeersregels en wij werken daarop verder in de klas.
Verkeersregels zoals: stoeprand stop, hand omhoog is stoppen, fluohesje dragen als het donker wordt, rood is stoppen, groen is doorrijden, oversteken op het zebrapad en .... hou altijd je ogen goed open in het verkeer.We oefenen het oversteken op het zebrapad in onze klas. Eerst naar links kijken, dan naar rechts, dan weer naar links, is alles veilig steek maar over maar kijk ondertussen in het midden nog eventjes naar rechts.Introductie van het winkelspelcentjes tellen en gepast betalen. Ook hebben we aandacht voor het spreken in volzinnen en we gebruiken "Alsjeblieft en dank je wel".

De nieuwe aanwinst in onze bewegingshoek: de home-trainer. Vanaf nu zullen de kleuters ook bij slecht weer kunnen blijven fietsen op school, in onze bewegingshoek in de gang.Spelletjeshoek:
De kleuters maken een Aya met de steekparels.
De treinhoek
Wegens werken aan de sporen is er grote hinder op de lijn Gent-Dampoort / Gent-Sint-Pieters!We blijven het oversteken oefenen. Telkens opnieuw wanneer we van de ene klas naar de andere wandelen.

Computerhoek:
Spelletje Musti en de verkeerslichten.


Werkhoek:
We maken ook een werkblaadje over rood en groen, links en rechts.Op woensdag is Pistache bij juf Esther in de klas geweest.


We gaan op pad en spelen het "verkeersbingospel". De kleuters mogen aanduiden wat ze zien in het verkeer rond onze school.

Het "achteruitkijkspiegel-spel": de kleuters ervaren hoe het is voor een automobilist om in een achteruitkijkspiegel te kijken. Kunnen ze zien wie er achter hen in de rij zitten?Op vrijdag versieren we onze fietsen, steps en maken we in de namiddag en klein fietstochtje.

Als afsluiter van deze leuke mobiliteitsweek, spelen we de busstoelendans met de derde kleuterklassen.
Fiel is alvast de buschauffeur. Wie blijft er als laatste op onze bus zitten?
Deelnemen is belangrijker dan winnen. 
Maar stiekem moet ik toch toegeven dat ik fier ben op mijn klasje!

Met dit trots gevoel wil ik het thema afronden.

Prettig weekend en tot maandag!